Boligindretning og musik – er der en sammenhæng?

Guides
klaver
s4601

For mange af os, så kan felter boligindretning og musik føles som om, at de er meget modsatte, at de ikke har meget med hinanden at gøre.

Og det er korrekt – på overfladen. For i virkeligheden, så er der en masse måder at koble musik og boligindretning på, så du kan se, hvorfor disse ting i virkeligheden ikke er så forskellige. Læs om 3 aspekter af dette nedenfor og find derefter mere inspiration til din bolig ved at besøge Rumfangshop og se deres store udvalg!

Mønstret skal være klart

Når man skriver musik, så skal der være et mønster. Nogle kalder det et ”hook” eller et ”riff” – noget, som fanger din opmærksomhed, og som på en eller anden måde går igennem sangen, som du er ved at høre.

Det er ikke langt fra et princip i boligindretning, som er utroligt vigtigt – du skal finde et mønster, som kan gå igen.

For hvis du vil have et ensartet udtryk igennem din bolig, såvel som din sang, så skal der være noget, som fanger andres opmærksomhed, og som så går igen og igen, så du rent faktisk holder denne opmærksomhed. Du må gerne ændre lidt på mønstret – hvad end det er geometriske former, materialer eller noget helt tredje. Så længe man kan se, hvordan det hele hænger sammen, så bliver man som besøgende opmærksom på dette.

klaver

Der skal være god balance

For enhver musiker, så er det klart, at der skal være balance i en sang. Der må ikke være én musiker i bandet, eller et aspekt af musikken, som overdøver alt det andet. I stedet, så skal det hele arbejde sammen, så man faktisk får et sammenhænge lydbillede.

Igen, så bør du også tænke over dette i din boligindretning. For at gå ind i et lokale og opleve, at et møbel er ved at tage alt for meget plads, eller at der er én farve, som langt overskygger de andre, kan være ubehageligt. Det gør samtidig, at der slet ikke er plads til, at nogle af de andre aspekter af indretningen kan komme ind og være med.

Man skal hele tiden ændre lidt på det

Enhver musiker ved, at en sang aldrig er helt færdig. I virkeligheden, så stopper man bare med at ændre så meget på den. Alligevel, så er der altid noget, som man ender med at ændre, og man skal altid eksperimentere lidt.

På samme måde er det, når det kommer til kunsten i at indrette. For her er det altså ikke sjovt, hvis det hele er statisk, hvis det hele er ens hele tiden. I virkeligheden er det meget federe, hvis du ændrer lidt engang imellem og hele tiden lader dig inspirere og ændre på det, som du har nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *