Brug musikken til at koncentrere dig

Andre
Person ved skrivebord
s4601

Musik er en fantastisk ting, som spiller en stor rolle i de flestes hverdag. Nogle har brug for at skabe den selv, mens andre ikke kan leve uden at lytte til den. Mennesker har brug for musik, og det er noget, der faktisk også kommer med nogle forskellige fordele.

Musikkens effekt på os

Man har aldrig været i tvivl om, at musik kan påvirke os. Videnskabelige undersøgelser har vist, at musik kan have effekt både på vores hjerner og på vores puls, alt efter hvad vi lytter til. 

Og så er der jo også alle de ting, som vi ikke kan måle, såsom ideer, inspiration og motivation; men det er de fleste nok enige om, at det kan musik også påvirke. Når først du ved, hvilken type musik har hvilken slags effekt på dig, kan du bruge det til din fordel.

Kvinde der træner

Til jobbet

Det er ikke altid nemt at koncentrere sig om arbejdet, og her kan musik hjælpe dig. Det handler om at finde den rigtige type musik til det. De fleste af os vil finde det distraherende, når nogle snakker til os, når vi skal sidde i dyb koncentration ved vores skriveborde, og det kan være distraherende på samme måde, hvis du ikke vælger den rigtige musik. Ofte er instrumentale sange uden tekster bedst til arbejde. 

Til træningen

Det kan være svært at opretholde sin motivation, hvis du skal træne en dag, hvor du virkelig ikke har lyst. Også her kan musikken hjælpe dig. Musik kan påvirke vores følelser, og noget musik gør en motiveret; man bliver fyldt med energi og føler, at nu kan verden bare komme an. 

Det er det perfekte mind-set til motion og aktivitet. Kender du adskillige sange, der får dig til at føle sådan, skal du bare lave en playliste med dem, og lytte til dem hver gang du skal træne.

Mand med øretelefoner

Musikken som inspiration

Musik kan også være med til at give dig ideer. Hvis du er den kreative type, ved du, at det ikke altid er nemt at få nye ideer. Men nye ideer kræver ny information; man vil aldrig kunne skabe ud af ingenting. Sæt dig ned, lyt til musikken, kend teksterne, og se, om det ikke kan sætte gang i nogle tanker, der kan føre til din næste gode idé.

Musikken og dig

Musikken kan gøre mange ting for os. Den kan motivere os, den kan inspirere os, og den kan hjælpe os med koncentrationen. Musik kan være sjovt, tankevækkende og smukt, og det kan fremkalde så mange forskellige følelser. Sørg for at fremkalde de følelser, der er praktiske, når du står i situationer, hvor det er brugbart. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *