Derfor bør du lytte til musik, mens du træner

Livet
høretelefoner
s4601

Du kender sikkert godt, når musikken sætter stemningen. Musik kan få folk på dansegulvet, hvis det er de helt rigtige rytmer, der pumper ud af højtalerne. Er der et hjerte, der er blevet knust, kan musik give følelserne frit løb. Men musik kan også påvirke din fysiske præstation, mens du træner. Derfor får du her grundene til, at du skal lytte musik, mens du er fysisk aktiv.

Musik øger din præstation

Musik er stemningens skabende, men det kan også vække motivation. Flere undersøgelser har vist, at den rigtige musik kan øge en sportspræstation. Man har testet med forskellige typer af musik til forskellige typer af sportsgrene. Det er dog også subjektivt, hvilken form for musik der virker.

Generelt kan man konkludere, at musik med højt tempo har en god effekt ved sportsgrene, hvor udøveren skal have en høj puls. Derudover hjælper det yderligere på præstationen, hvis det er en individuel tilrettet musikliste, der bliver spillet. Ydermere kan der være forskel på, hvilken type af sport, der passer til hvilken type af fysisk aktivitet.

Hvorfor virker musik under træning?

Der er flere grunde til, at du præsterer bedre, hvis du har det helt rigtige nummer i ørene, når du træner. For det første virker musik stimulerende inden træning. Her er særligt musik med høj volumen og tempo effektivt, hvis man skal have pulsen op som under løb. Dyrker du derimod yoga, kan du bruge musik og guides fra https://yogatips.dk/dvd-musik-boeger, der virker beroligende og afslappende.

yoga_

Når du lytter til musik under fysisk aktivitet, forbedrer det din indlæringsevne af fysiske færdigheder. Du kan altså blive endnu bedre til din sport, hvis du lytter til god musik. Under træning kan musik kamuflere oplevelsen af at være udmattet og træt, så man bliver ved lidt længere.

Bliv glad med musik

Skal du ud at løbe en tur i skoven eller løfte jern i træningscenteret, kan det derfor være en god ide, at du husker høretelefonerne. Du kan nemlig få flere fordele ved at huske den stemningsregulerende musik.

Lav en playliste, der passer til den sport, du skal dyrke. Vælg ikke nødvendigvis den musik, du allerbedst kan lide. Derimod kan du med stor fordel vælge musik efter den aktivitet, du skal foretage dig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *