Opnå sindsro gennem træning med luftgevær

Andre
fokus i skydning
s4601

Traditionelt set har sportsgrene der involverer skydevåben været en mandsdomineret verden, og sporten har været forbundet med maskulinitet og jagt. Men der er ikke længere kun fokus på sportens brutalitet og våbnenes styrke. Derimod bruger mange nu sporten som en form for meditationsøvelse, der bringer skytten i så dyb en koncentration, at det kan betragtes som et stadie af mindfulness.

De færreste forbinder nok lyden af skud og synet af våben med mindfulness og meditation, men det kan være vejen frem til sindsro. Det lyder måske en anelse kontroversielt, at man skulle kunne opnå sindsro gennem affyringen af skydevåben, men ikke desto mindre er det lige netop det, du kan.  

 i et med naturen

Hvordan fungerer sport med luftgeværer? 

I sportsgrene der involverer luftgeværer, er der fokus på den selvstændige skytte og hendes evne til at kunne koncentrere sig, fokusere og tage sigte for at kunne ramme målet. Sporten dyrkes med luftgeværer, der kan findes i mange forskellige størrelser og udformninger men har det til fælles, at de alle affyrer skuddene ved hjælp af lufttryk. Ammunitionen kaldes for hagl, består oftest af bly og findes i mange forskellige størrelser, der skal tilpasses geværets størrelse og design. I selve sporten skal skytten udføre skud fra forskellige positioner – liggende, stående eller siddende og får herefter points for skuddets præcision. Det er derfor vigtigt, at skytten føler sig i et med både sit luftgevær og omgivelserne omkring hende. Du kan finde inspiration til valget af dit luftgevær her

Vejrtræningsøvelser og koncentration

For at ramme dit mål, må du ligge bomstille. Med kroppen hvilende på den hårde jord og riflen mellem hænderne er det vigtigt at holde fokus og ikke at ryste på hånden. Målet er langt væk, og hvis du ikke virkelig koncentrerer dig, så forsvinder det ind og ud af fokus. Den eneste måde at få målet til at stå knivskarpt foran dig er ved at trække vejret dybt og roligt. Hvis du ikke skal ryste på hånden, må du koncentrere dig og trækkevejret. På samme måde som på yogamåtten er der fokus på vejrtrækningen, der skal bringe dig til at fokusere på målet, fremfor hvordan kroppen værker eller er anstrengt.   

luftgevaerer i mange former

En enesport med fokus på egne tanker 

På skydebanen hersker en særlig stilhed. Ikke en reel stilhed som sådan, for lyden af geværerne kan trods alt høres på mange kilometers afstand, men en form for koncentreret stilhed. Ingen taler sammen eller råber, når der er indtaget positioner og skydes efter mål. Skydning med luftgevær er en enesport og på banen er du fanget med dine egne tanker. Ingen vil forsøge at forstyrre dig, når du koncentrerer dig om målet, og anstrenger du dig længe nok, kan det lade sig gøre helt at miste fornemmelsen af omgivelserne. Der er ikke længere hverdagsstress, skænderier, arbejdsproblemer eller huller i kontoen. I stedet findes kun du, dit gevær og målet foran dig. I sandhed kan der opnås et tranceagtigt stadie, hvor du kan tillade dig at tage en pause for den virkelige verden, og udelukkende fokusere på dig selv og din sindsro.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *