Indret boligen med retro lamper for et unikt look

Blog
retro stue
s4601

En retro lampe kan fungere i rigtig mange forskellige settings. Hvad enten du er i gang med at indrette stuen, køkkenet eller kontoret, så kan en retro lampe tilføre din indretning noget helt unikt og personligt.

Derfor vil vi i denne artikel hjælpe dig med, hvordan du kan indrette disse rum med en retro lampe. Vi vil blandt andet komme forbi forskellige stilarter og farver, man kan matche for at den retro lampe skinner lige lidt ekstra i indretningen.

Hvis du gerne vil læse meget mere om retro lamper, så kan du gøre det på retrolamper.dk. Her finder du ny inspiration og viden om disse unikke lamper.

Sørg for en skarp belysning over skrivebordet

Ved skrivebordet er det vigtigt at have en klar belysning, der er oplyse ens arbejde. Vi mennesker er utrolig lysfølsomme, og vi bliver trætte, når det er mørkt og vågne, når det er lyst. Hvis du gerne vil have en produktiv dag på kontoret, så er det altså alfa omega, at du investere i en ordentlig lyskilde.

En retro bordlampe er især perfekt i dette rum. Hvis du har indrettet rummet i mørkere farver, så vil en mørkegrøn retro lampe passe perfekt ind. En retro bordlampe i en mere afdæmpet farve kan dog også være det helt rigtige valg, hvis du for eksempel har indrettet dig lyst og minimalistisk på dit kontor.

I stuen skal lyset være afdæmpet og hyggeligt

Stuen er, modsat kontoret, et af de rum i huset, hvor der gerne må være en afdæmpet belysning. I stuen er der nemlig lagt op til hygge og afslapning, og dette skal afspejle sig i den lampe, man vælger ind til dette rum. Det skal altså hverken være for stærkt eller skarpt et lys, men det skal måske heller ikke være et lys, der fylder hele lokalet, så som en lyset fra en loftslampe kan gøre.

Her vil det være perfekt med en retro gulvlampe. Det er en mindre lyskilde, der kan stå tændt, når man ser tv i stuen, men den kan også fungere som en læselampe til de aftener, hvor man har en bog med ind i stuen. Med en gulvlampe kan du desuden ofte selv justere, hvor lyset skal falde henne, alt afhængig af om du har brug for et læselys eller blot et afdæmpet og hyggeligt lys i stuen.

Vælg den helt rigtige lampe til at hænge op over spisebordet

En spisestue er et af de rum, hvor du virkelig kan sætte fokus på den lampe, du vælger til at hænge op over spisebordet. Her er det altså vigtigt at vælge nogle lamper, der vil gå til resten af rummets farver og stilart, fordi lampen her kommer til at være centrum for rummet.

Du kan selvfølgelig også vælge at have to lamper over bordet for at bryde det lidt op. Uanset om du skal have én eller to lamper, så kan retro lamper dog give det helt rigtig twist til din spisestue.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *