Kan hunde lide at lytte til musik?

Andre
s4601

Det er en fed fornemmelse at fyre op for anlægget og spille ens yndlingshits, mens man snupper opvasken eller klarer hovedrengøringen. Men har du nogensinde tænkt over om den høje musik også er noget, som din firbenede ven også holder af? 

Hunde har en langt bedre hørelse end vi mennesker har, så hvordan lyder den høje musik fra anlægget i et par hundeører. Vi har svaret til dig her!

Musik for hundeører

Der er faktisk overraskende mange studier, som har undersøgt, hvordan musik bliver modtaget i et par hundeører. Undersøgelserne peger på, at musik har en stor effekt på hunde, men reaktionerne er meget blandede i forhold til, hvilken genre af musik, der blev spillet. 

Undersøgelser viser at pop musik og heavy metal gør hunde rastløse og endda nervøse, hvor i mod klassisk musik gjorde hundene mere rolige og afslappede. De afsluttende undersøgelser konkluderede at størstedelen af hundene faktisk foretræk soft rock og reggae frem for noget andet. Denne musikgenre sænkede hundenes stress-niveau markant over en periode på flere dage. 

Det vil altså sige, at hunde responderer klar og tydeligt på musik, og de har endda en foretrukken genre. 

Kan min hund lide at lytte til musik?

Det er svært at komme med et direkte ja eller nej svar. Forskning peger på at hunde har deres egen musiksmag, så måske handler det om at finde en genre, som netop din hund holder af.

Hunderacer som for eksempel den lille malteser kan godt være særlig sensitiv over for høje lyde, hvor imod hunderacer som den rolige bassethund ikke bliver synderlig forstyrret – heller ikke af et musikanlæg. Grundet hundens fintfølende hørelse, så er de nok ikke kæmpe fans af at lægge øret helt mod højtaleren, når der er skruet op. Men stille og rolig baggrundsmusik kunne sagtens være noget, som både du og hunden kan holde af. 

Prøv dig frem med forskellige genrer

Det bedste du kan gøre er at prøve dig frem. Hunde har forskellige reaktionsmønstre på forskellige musik, så du kan prøve dig frem med lidt soft pop, klassisk, reggae eller rock og se, hvordan din hund responderer. 

Du kan aflæse på hundens reaktion, om den bliver beroliget af de søde toner, eller om det er en stressende oplevelse for dem. Det er både sjovt og spændende at spore sig ind på sin hunds yndlingsmusik – og hvem ved, måske deler I endda musiksmag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *