Tips til hvordan du giver din kat en bedre tilværelse

Andre
kat
s4601

Er du stor katteelsker? Og har du selv et par katte liggende derhjemme i sofaen? Så skal du læse med her!

Her giver vi dig nogle hurtige råd til, hvordan du kan passe endnu på din kat, end du allerede gør i forvejen, og hvordan du kan give dem en bedre tilværelse. 

glad kat

Lav sjove kattespil

Katte elsker at lege. På den måde er de meget ligesom mennesker. Desværre er kattelegetøj ofte alt for dyrt – eller også mister de hurtigt interessen for det efter de har leget nok med det.

Men kattelegetøj behøver nu ikke at være særligt dyrt. Faktisk kan man sagtens godt lave noget kattelegetøj selv.

Katte er nemlig nogle gange slet ikke så kræsne, når det kommer til legetøj. En gammel hårelastik kan give timevis af sjov til katten. Og en sammenrullet bunke papir i en kasse kan være noget så morsomt for en lille killing at udforske. 

Køb eventuelt lidt printerpapir og andet gøgl hjem fra Tonerland og gå i gang med at lave dit eget kattelegetøj. Alt hvad det kræver er lidt fantasi og lysten til at give din kat en god oplevelse.

Hold øje med vejret

Hvis man ejer et hvilket som helst kæledyr, som ofte kan komme udenfor, så er det en god ide at holde ekstra meget øje med vejret. 

Rigtig mange mennesker lukker deres kat eller hund udenfor huset og eventuelt om i en baghave, når de går på arbejde. På den måde at deres elskede kæledyr ikke tvunget til at være lukket inde i et indeklemt hus i flere timer af gange, før deres ejer kommer og lukker dem ud. 

Med lidt mad og måske lidt hjemmelavet legetøj, så kan de holde sig nok så beskæftiget i et godt stykke tid. Medmindre det altså begynder at regne. 

Før du smutter afsted på arbejde, eller hvor det nu er, du skal hen om morgenen, så bør du lige kigge lidt på hvordan vejrudsigten ser ud i det lokalområde. Hvis du for eksempel bor i Haslev, så tag lige 2 minutter ud af din travle morgen til at søge efter vejret i Haslev.

Hvis det kommer til at styrte ned med regn og hagl hele dagen, så er det måske ikke lige i dag, at du skal lukke din kat udenfor huset – medmindre den altså har en måde at komme ind på selv igen. 

dårligt vejr

Køb en kattelem

Katte egner sig rigtig godt til at smutte omkring i deres nabolag og udforske deres omgivelser selv. På den måde er de ikke ligesom hunde, som ofte kan blive distraherede og ikke kan finde hjem igen, fordi de har jagtet et egern op i et træ. 

Katte har en fantastisk stedsans og er som regel meget gode til at finde hjem igen til der, hvor deres mad og deres ejere er. De udforsker deres omgivelser lidt efter lidt, indtil de føler sig komfortable til at søge længere væk. 

Netop derfor kan det være en god ide at købe en god kattelem til dem. 

Med en kattelem giver du din kat meget større frihed til at rende rundt og komme og gå, sådan som den selv vil det. Med en kattelem behøver du desuden heller ikke at være bekymret for at efterlade din kat udenfor, når du ikke er hjemme. De kan nemlig altid komme ind igen gennem kattelemmen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *