Køleskabet er danskernes vigtigste hvidevare

Livet
danskerne
s4601

Mange siger at køkkenet er husets vigtigste rum. Det rum hvor magien opstår gennem madlavning og hyggelige familiestunder. Skulle man samtidig vælge en hvidevare man helst ikke ville undvære, ville mange nok svare køleskabet. Muligheden for at opbevare mad køligt og forlænge deres holdbarhed er en luksus, mange glemmer faktisk ikke blev normale i danske husholdninger indtil 1950’erne.

Køleskabet bruges til alt

De fleste kender til den lille sult der nager, hvorefter man går en tur ud i køkkenet og tager et kig i køleskabet efter noget spændende. Alt for ofte er der ikke noget spændende at finde, men man vender alligevel tilbage en halv time efter for at kigge efter noget man måske overså sidste gang. Køleskabet er så indgroet en del af madkulturen i Danmark, og bruges til så mange hverdagssituationer, at der slet ikke er tal på hvor ofte køleskabet bliver åbnet om dagen. Køleskabet er stedet hvor mælken til kaffen gemmer sig, hvor madpakkerne står klar til at komme i tasken, hvor resterne af aftensmaden kan holde sig til næste dag og hvor der kan findes snacks på alle tider af døgnet.

Gode råd omkring køleskabe

Køleskabe kan lynhurtigt blive beskidte, hvis ikke man løbende sørger for at rydde ud i madvarerne. Udløbne varer skal smides ud og køleskabet skal rengøres for snavs, madrester og krummer. Man kan undgå meget snavs og spare tid på rengøringen, hvis man sørger for at holde orden i madvarerne og især sørger for at pakke madvarer ordentligt ind, så de ikke lækker, bliver dårlige eller kommer til at sprede lugt til køleskabets andre madvarer. Køb gerne beholdere og andet som rester kan komme i, da mange skåle med blot folie over, ikke altid holder tæt. Er maden i bokse, er det lettere at stable og man kan hurtigt få overblik over hvad der gemmer sig rundt omkring i køleskabet.

De nyeste tendenser inden for køleskabe

Udover at indbygge køleskabe i nye køkkener, er der mange andre trends inden for køleskabe, som danskerne gladelig kaster sig ud i. En af de trends er amerikanerkøleskabet, der har været en trend i rigtig mange år. Isterningemaskinen og dobbeltdørene signalerer velstand og luksus for mange, og er en af grundene til at så mange danskere ønsker sig et køleskab i amerikansk look. Er man mere til farver og spræl, er de flotte SMEG køleskabe også blevet meget populære de senere år. 50’er stilen og pastelfarverne tiltaler mange, der gerne vil skille sig lidt ud fra mængden med deres valg af hvidevarer. Læs mere om køleskabe her.

Udsmykning af børnefamiliens køleskab

Køleskabet er med sin magnetiske overflade ofte det mest oplagte sted at hænge familiens papirer, invitationer og børnenes tegninger. Sedler fra skolen eller rabatkuponer, der skal huskes, hænges også op på køkkenet midtpunkt. Vælger man at skifte til et indbygget køleskab, mister man pludselig den opslagstavle af plads, man er vant til at have på køleskabet. De indbyggede køleskabe er smarte og giver et rent og stilfuldt udtryk, men man kan komme til at savne muligheden for vise barnets seneste tegning frem for alle besøgende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *