Tre tidspunkter i livet hvor man typisk låner penge

Andre
Køber hus
s4601

Et klassisk økonomisk råd er, at man aldrig skal låne penge. Men alligevel er langt de fleste mennesker i gæld. Det skyldes at der næsten altid vil komme tidspunkter i ens liv, hvor man bliver nødt til at låne penge. Medmindre man kommer ud af en rig familie selvfølgelig. Det gør de fleste ikke, og det er netop derfor de fleste, på trods af det klassiske råd, stifter gæld. Men hvornår kommer man typisk ud for, at man bliver nødt til at låne penge? Det kommer der tre bud på her.

1. Når du køber hus

Det tidspunkt i livet hvor langt de fleste beslutter sig for at låne penge er, når de skal købe fast ejendom. Et almindeligt hus i Danmark koster nemt et par millioner, og det er de færreste der har et par millioner stående på kontoen. Derfor bliver de nødt til at låne penge.

Det vigtige ved dette lån er dog, at man ikke skal betragte pengene som om de ryger ud af vinduet. Hver gang du betaler af på lånet, ejer du også lige stille mere og mere af din ejendom. De fleste mennesker der har betalt af på et huslån et helt liv, vil derfor stå med en ”opsparing” i huset på netop flere millioner.

De har blot oplevet det som om de har betalt husleje, men når de en dag sælger huset, er der pludselig et kæmpe overskud.  Og hvis så også der har været en prisstigning på huset, kan det ende med at være en rigtig god forretning. Selv om man i første omgang har lånt pengene.

Køber bil

2. Når du køber bil

Et andet tidspunkt i livet, hvor de fleste bliver nødt til at låne penge, er når de køber bil. En bil koster nemt et par hundrede tusind, og selv om det ikke er i nærheden af hvad et hus koster, er det mange penge, og penge som de fleste ikke har. Derfor bliver man nødt til at låne pengene.

Selv om der her sjældent vil være udsigt til en stor penge-gevinst i sidste ende, er det alligevel et lån der kan betale sig. Med mindre man bor i storbyen, er en bil et nødvendigt transportmiddel. Især hvis man er en børnefamilie, hvor der både skal købes ind, transporteres unger fra og til skole osv.

Studerer

3. Når du studerer

Det tredje tidspunkt i livet, hvor mange bliver nødt til at låne penge, er mens de studerer. Selv om vi har SU i Danmark, og mange arbejder ved siden af studiet, kan det med de høje boligpriser i storbyerne, være svært at få det til at gå grund. Og så kan et SU-lån være den rigtige vej at gå.

Mange mennesker låner kun penge, når de står over for store begivenheder i livet som dem nævnt her over. Men selvfølgelig kan man også lån 12000 i dag og bare nyde livet. Det skal der også være plads til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *