Skal du finde en lejlighed i Aalborg hvor musikken kan spille?

Andre
musik i lejligheden
s4601

Aalborg er Danmarks fjerdestørste by med lidt over 139.000 indbyggere. Kommunen Aalborg er Danmarks tredjestørste, efter København og Aarhus.

Aalborg har også en tvilling, nemlig Nørresundby, som ligger på den anden side af Limfjorden, lige 600m væk.

Aalborg er også en af Danmarks ældste byer og kan dateres tilbage til 700 tallet. Byen ligger lige ved Limfjordens smalleste sted, hvilket har gjort den til en vigtig havneby allerede i middelalderen.

Nutidens Aalborg er ved at gennemleve en transition fra en traditionel industri- og arbejder by til et moderne videnscentre. Også industrien er opgraderet fra cement og spiritus produktion til hightech produkter som vindmølle rotorer og maritime maskiner og udstyr.

I 1974 blev Aalborg også en universitetsby. Aalborg Universitet har nu over 20.000 studerende og mange internationale samarbejdspartnere.

Vil du hellere bo i Paris? Så flyt til Aalborg

Aalborg er ikke en hvilken som helst by. Den europæiske kommission har konstateret, at Aalborg er den by i EU hvor indbyggerne er mest tilfredse med deres by. Så du kan tro, at Aalborg er en populær by at bo i. Aalborgs mest prominente kælenavn er ”Nordens Paris”.

Oh la la, du behøver altså slet ikke lære fransk og køre 1500 kom mod vest. Nordens Paris ligger lige foran døren, et par timer med IC fra København.

Aalborgs kælenavn røber, at du vil finde masser af fin kultur der. Der er et rigt musikliv med gode spillesteder, et symfoniorkester og endda en opera trop. Der er fine spisesteder, gamle og moderne museer, og Aalborgs berømte karneval er en af Skandinaviens største festivaler.

Og det er også relativ nemt at finde en fin lejlighed i Aalborg. Hvis ikke du allerede kender Aalborg, så er det måske en ide med et besøg. Men pas på; mange der gjorde det, endte med at slå rødder i Nordens Paris.

lejlighed

Eller er du mere til Sønderjylland?

Sønderjylland har mange attraktioner. Tætheden til Tyskland giver mange fordele og fantastiske indkøbsmuligheder til tyske priser. Der er ikke meget, som ikke er billigere i Tyskland. Det sørger allerede vores 25% flatrate moms for, hvor man i Tyskland har differentieret moms. For de fleste madvarer er den tyske moms 7%, hvilket er en del af forklaringen for de lavere priser.

En landsdel med ombrust historie

Ved du hvordan navnet Sønderjylland blev til? Historisk set er Sønderjylland den del af Danmark der var besat af Tyskland efter 1864. I 1920 blev disse landsdele, som det tyske mindretal kalder for Nordslesvig, genforenet med Danmark. Sådan set var det heldig for Danmark at Tyskland tabte den første verdenskrig, hvilket medførte en større geopolitisk rokade over hele Europa.

Efter genforeningen hed området først ”de sønderjyske landsdele”. Navnet slog først igennem med kommunalreformen i 1970, hvor Sønderjyllands Amt blev formet.

Der er mange gode grunde for at bo i Sønderjylland

En af de mest overbevisende grunde er huspriserne. De er særdeles lave i Sønderjylland. Der findes ikke mange steder i Danmark, hvor du kan få en flot murmestervilla for under en million. Det kan du i Sønderjylland. En bolig i Sønderjylland er en rigtig god investering også. Mange steder i Danmark, især i hovedstadsområdet og de større byer, har boligmarkedet været mættet i længere tid.

Der er priserne så høje, at de for længst har nået en smertegrænse. Smertegrænsen er, når arbejdende folk med en gennemsnitsløn ikke længere har råd til at komme ind på boligmarkedet.

I København, heler HT området, men også Aarhus har en sygeplejerske, en lærer eller politibetjent ikke længere råd til at bo. Hvis de vil arbejde i disse byer, skal de bosætte sig i udkanten af pendlerzonen.

I Sønderjylland er der stadig masser af potentiale i boligmarkedet. Den tvungne decentralisering af statens administration har givet Sønderjylland en velkommen saltvandsindsprøjtning. Der er opbrudsstemning i Sønderjylland, og du kan også være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *