Mærk din krop med yoga

Andre
Lotusstilling
s4601

At mærke sin krop er rigtig vigtigt for ens velvære. Kan man mærke sin krop har man nemlig nemmere ved at kende sine grænser og vide hvornår man skal sige fra. Får man ikke sagt fra i forhold til forskellige situationer kan det resultere i, at man får det dårligt. Mange kan opleve stress og i nogle tilfælde kan det også komme til udtryk fysisk i kroppen. Der kan naturligvis være mange grunde til, at man bliver syg, men at mærke efter er noget af det bedste man kan gøre. Det er bedre at have det godt med sin krop end at gøre mere end ens krop tillader. Noget af det du kan gøre er for eksempel at dyrke yoga. Det er en af de bedste ting du kan gøre ved din krop. Det er vigtigt, at du ikke giver op med det samme selvom det i starten kan være lidt svært. 

Yogastilling

Yoga handler ikke om styrketræning

Mange har den forkerte opfattelse, at yoga handler om, at man skal blive stærk. Nogle ser det endda som en forlængelse af deres normale og daglige styrketræning. Det er helt forkert at se det sådan. Får man styrkemæssigt noget ud af yoga skal man selvfølgelig bare nyde det. På den måde er der dog visse ting man slet og ret går glip af. En af de ting man går glip af er for eksempel, at man ikke mærker efter i sin krop. Yoga handler nemlig ikke kun om kroppen. I lige så høj grad handler det om sindet. For mange er yoga en slags meditation, som er med til at skabe ro i hele kroppen og samle tankerne. 

Noget af det, som rigtig mange får noget ud af er at meditere. Måske tror nogle, at det er en nem ting at gøre. Nogle tror måske, at det bare handler om at sætte sig ned i lotusstilling i lidt tid og så er det bare det. Sådan er det dog slet ikke. For meditation handler om at lade tankerne flyve væk. I stedet for at tænke på noget som helst skal man blot sidde og være til stede. Ingen kan gøre dette første gang de mediterer. Det kræver lang træning. Meditation og yoga er oplagt at kombinere da det er to ting, der har meget med hinanden at gøre. 

Yogahunden

Dans og bevægelse er godt for dig

Mange oplever, at de danser mindre og mindre. Når man er barn danser man meget og efterhånden gør man det mindre og mindre. Det er en skam da det er godt for sindet og for kroppen. Tag for eksempel til karneval og nyd hvordan alle danser. Karneval er sjovt for alle og en dejlig måde at bruge en dag på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *