Musik og dans er godt for din baby

Musik
s4601

Musik er noget helt unikt, det er et universelt sprog. Musik kan påvirke vores sindsstemning og fremkalde en masse forskellige følelser som glæde, melankoli, nostalgi og mange flere. Musik kan også påvirke vores børn, selv de helt små. Dans og musik har uendeligt mange positive indvirkninger på din baby. Især i det første år lærer en baby om livet igennem lys, lyde, bevægelser og berøring, og netop derfor er musik og dans så positivt stimulerende for din baby. Faktisk kan en baby danse, synge og lave fagter før det overhovedet kan tale. Mange studier har vist en sammenhæng mellem en høj akademisk præstation og dét, at man som barn har lyttet meget til musik.


Selvom en baby ikke forstår teksten i en sang, opfanger den lydene, stemningen og rytmen, og det stimulerer den på mange områder. Her følger nogle af de positive indvirkninger musik og dans kan have på dit barn.

Derfor er det godt at synge og høre musik med sin baby


For det første er sang med til at give din baby nærvær, kærlighed og opmærksomhed. En baby elsker at høre sine forældres stemmer og lægger ikke mærke til om man synger rent eller falsk. Denne nære kontakt ligger faktisk grundvolden til dit barns gode selvværd.
Dernæst stimulerer musik dit barns indlæring. Musik stimulerer de samme dele af hjernen som også stimuleres af at læse og lave matematiske øvelser. På samme måde kan lydene fra musik stimulere det center i babys hjerne, som hjælper det med at lære at tale. Ud fra musikken lærer en baby også at mærke stemninger og rytmer. Musik skaber ro og stimulerer til fantasi.

Derfor er det godt at danse med sin baby


Det er sundt for en baby at blive gynget, vugget og snurret rundt, fordi det stimulerer motorikken. Man kan eksempelvis danse med sin baby når den sidder i en Ergobaby 360. En baby lærer meget motorisk set af at sidde i en bæresele, for her følger den sin mor hver gang hun står, går, sætter sig, bøjer sig forover osv. Og især med dans vil babys motorisk og sanser blive meget stimuleret.

Dans er en form for leg, hvor der er god fysisk kontakt. Hvis mor eller far nyder at danse vil denne glæde blive overført til babyen. Musik og dans kan også virke opkvikkende og afstressende – såvel som på voksne som på børn. Hvis barnet har et anfald og man leder efter noget, der kan få det til at falde til ro, kan man fx bevæge sig roligt til musik og vugge det. Hvis man derimod danser vildt kan man få fornyet energi.

Udover det er dans også med til at finpudse samspillet mellem baby og mor og far. Når man danser, reagerer man nemlig på hinandens bevægelser og signaler, og man lærer også at afstemme dem i forhold til hinanden. Dette er et samspil som er helt grundlæggende for et godt barn-forældre-forhold.


Så der er altså mange gode grunde til at nyde musik og dans med sin baby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *