Opdrag dit barn med musik

Andre
sovende baby
s4601

Som forælder til et nyfødt barn er der en helt masse forskellige beslutninger, som du skal tage. Disse tæller alt fra, hvad barnet skal hedde, og hvornår det skal i børnehave, til hvilke interesser du gerne vil introducere det til. 

Selvom dit barn grundlæggende er sin egen person og vil danne sine egne meninger og holdninger, så kan du som forælder godt præge dit barn i en bestemt retning. Er du selv helt vild med musik? Betyder musik meget for dig i din hverdag? Hvorfor så ikke opdrage dit barn med en masse af den i hverdagen.

En musisk opvækst har mange fordele

Det er ikke en helt dum idé at introducere dit barn for musikkens forunderlige verden fra en meget tidlig alder. For børn, der er musiske eller har en forståelse for musik, kan opleve mange fordele senere i livet. Fore eksempel kan de få nemmere ved at tænke og arbejde kreativt. De bliver også bedre til at læse noder, og de får nemmere ved at lære et instrument.

Og så er der de helt personlige, selviske fordele ved musikken. Musikken er, som mange andre kunstformer, både en udtryksform og en måde at blive underholdt på. Musik er bevægende, motiverende, rørende og generelt bare skønt – og du gør dit barn en stor tjeneste ved at åbne døren til denne verden for ham eller hende.

baby spiller musik

Start tidligt, men blødt

Der findes meget legetøj og babyudstyr, der kan fordre den musiske sans. Dette – og meget andet – kan du læse mere om på en side som babymode.dk

Der er ingen grund til at blive en overambitiøs forælder, som sender dit barn til musikundervisning, inden det kan gå. Start ud på en hyggelig og blød måde. Du kan for eksempel give din barn legetøj, som udfordrer den musiske sans og udvikler kreativiteten.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *