Hold øje med dette når du køber nye gardiner

Andre
Gardiner ved lænestol
s4601

Gardiner er måske ikke den del af boligens interiør, som bliver udskiftet oftest. Derfor er det vigtigt at være grundig, når det så endeligt er blevet tid til at købe nye gardiner. Undgå at begå et fejlkøb med disse 3 tips som hjælper dig til at vælge helt rigtigt.

Vælg gardiner som går godt til din boligindretning

En fejl, som mange der køber gardiner begår, er, at de køber de billigste gardiner, som kun ser nogenlunde ud. Gardinet opfylder måske det egentlige formål med at have et gardin: At holde lys og nysgerrige øjne ud. Men køber man gardiner på denne måde, er det ikke altid, at man formår at få anskaffet sig gardiner, der går godt til sin boligindretning. At de nye gardiner skal gå godt i spænd med indretningen i din bolig, bør derfor være et kriterie, når du tager på udkig efter flotte gardiner. At have dette som et kriterie gør det ofte også lettere at vælge, hvilket bestemt er en fordel, når man tænker på hvor mange forskellige gardiner, der findes!

Kvalitet over kvantitet er altid vigtigt

Skal der købes gardiner, falder mange ofte for fristelsen ved at vælge kvantitet over kvalitet. Men er dette nu egentligt en god idé? Med tanke på at et gardin gerne skal kunne holde i mange år, kan man argumentere for, at det i så fald er bedre at vælge et godt gardin i en god kvalitet. Regner man prisen for gardinet ud over den tid, man forventer det skal holde, kan det nærmest altid godt betale sig at bruge lidt flere penge på et kvalitetsgardin, i stedet for at tage det billigste du kan finde. Med tanke på hvor markant en del af boligindretningen gardiner faktisk er, er det også i orden at bruge lidt ekstra på denne post. På den måde får du nogle gardiner, som du synes er flotte, og det er jo det hele værd!

Passer længden?

En tredje ting at have øje for, når der skal vælges nye gardiner, er, om længden passer. Ikke nok med at det kan være rigtig frustrerende, at der mangler 3 cm gardin, som lukker en stribe lys ind, så ser det altså også bare æstetisk bedst ud at have gardiner, som passer i længden. 

Det er derfor en god idé i forvejen at måle op, før du tager ud og køber gardiner. Vælger du stofgardiner, kan du med fordel vælge at købe dem en anelse længere end du egentligt har brug for. På den måde undgår du, at de bliver for korte, og kan altid bare selv lægge dem op, hvis der er brug for det. Læs en nem guide til at lægge gardiner op her, og se selv hvor utroligt let det faktisk er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *