Sådan deler du musikken med dit barn

Andre
s4601
Photo of a Boy Listening in Headphones

Hvis du er stor musikelsker, så vil du naturligvis gerne introducere musikken så hurtigt som muligt fordi der er et barn. Det kan du gøre på forskellige måder, alt efter hvor gammel barnet er og hvor meget det har mulighed for at deltage i musikkens verden.

Læs her om hvilke muligheder det er du har for at dele musikken med dit barn og tidligt opfostre en glæde for musikken.

Musik i vuggen

Det er en smule omdiskuteret, hvorvidt en god musik faktisk har en positiv indflydelse på barnets udvikling. Nogle mener stadigvæk at det at spille Mozart for barnet mens det er spæd kan gøre det til et mindre geni, når det er vokset op.

Det er måske ikke sikkert at du kan skabe den næste lille Einstein, simpelthen ved at sætte musik på, når barnet er spæd. Men du kan så småt begynde at opfostre en intuitiv glæde over for musikken, når du begynder at spille behagelig musik for barnet, når det er helt lille.

Barnet vil ikke kunne huske disse minder på et bevidst plan, men rent ubevidst vil de sætte sig som gode minder i barnets hukommelse. Og det vil dermed skabe positive associationer til musikken.

Happy young woman playing ukulele for daughter at home

Dans med barnet 

Musik kan naturligvis også danses til og hvis barnet er blevet lidt ældre – det vil sige gammel nok til at styre deres motorik nogenlunde – kan du begynde at sætte lidt musik på, når du leger med barnet. Opfordr barnet til at begynde at danse i takt med musikken.

De fleste børn vil synes, at dette er umådeligt sjovt – især fordi de kan se hvilken glæde det er det bringer dig. 

Hvis barnet er helt lille, kan det godt have lidt problemer endnu med at styre motorikken. Og når det begynder at danse – hvilket er en helt ny måde at styre kroppen på som de ikke er vant til – kan de godt risikere at falde lidt i starten. Læg eventuelt nogle sjove legemadrasser frem på gulvet så i rigtig kan få danset løs uden fare for skrammer og blå mærker. På den måde undgår du også, at barnet danner negative associationer med det at danse til musik. Køb disse hos Mamamilla, hvis du vil have nogle fede produkter til fair priser.

Photo of a girl Playing Ukulele

Tag barnet med til koncert 

Det er naturligvis ikke ideelt at tage et spædbarn med til en heavy metal koncert. Men efterhånden som barnet bliver ældre, kan du små begynde at tage det med til forskellige (rolige) koncerter. 

At tage til koncert er en stor del af musikkens verden og hvis du er rigtig musikelsker, så er det sikkert en aktivitet, som du nyder meget. Begynd langsomt at dele denne glæde med dit barn ved at gøre dets første få koncertoplevelser behagelige og interessante. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *