Sådan skaber du en kreativ rutine så du kan færdiggøre dine musikstykker

Andre
s4601

Hvis du gerne vil skabe musik, bør du gøre det på rutine. Hvorfor er det så nødvendig med en kreativ rutine og hvordan skaber man én? Læs med her for at se hvordan du griber det an.

Person Playing Guitar With Musical Notes

Hvorfor er det vigtigt med en kreativ rutine?

Nogle har den opfattelse, at kreativitet er noget som pludselig kommer til én og man derefter skaber mesterværker med al hast, før denne kreativitet glider ud af kroppen igen. Det er ikke sådan det fungerer. 

Hvis man gerne vil skabe noget kreativt, som for eksempel et musikstykke eller sang, så bliver man nødt til at gøre det på rutine. Hvis man venter på at man altid skal have lyst til eller været fanget af kreativiteten, får man aldrig færdiggjort sine kreative værker. 

Det er derfor vigtigt at skabe en struktur omkring sin kreativitet, så man kan udnytte sine talenter bedst muligt. Men hvordan skaber man lige en god musikrutine?

Person Playing Cello

Sæt tiden af til din musik

Det allervigtigste er naturligvis at sætte tid af til sin musik. Dette giver vi dig plads til at gå ind i en kreativ boble, lytte til dig selv og dit talent og skabe det, som du har lyst til at skabe. 

Det behøver ikke at betyde, at du dedikerer store mængder af din tid på dit musiktalent. Din musik- eller kreative rutine kan være noget så simpelt at øve sig på sit musiktalent på et bestemt tidspunkt om dagen i et par minutter. Eller måske sætter du et bestemt tidspunkt i ugen af til at skrive på din musik.

Young student with coffee to go using laptop in park

Tag mindre pauser undervejs 

Når du arbejder med din musik, handler det ikke om bare at køre lige på og hårdt. Kreativt arbejde er svært og kan kræve utroligt meget mental energi. Det er derfor vigtigt at tage mindre pauser undervejs, hvor du lige giver hjernen tid til at slappe af og summe over ingenting. 

Gå eventuelt en lille tur i nabolaget eller find din El cigaret frem og nyd den i et kvarters tid, imens du kigger ud i luften på ingenting. Sådanne tænkepauser kan give din hjerne plads til at nye kreative ideer kan forme sig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *