Sådan skaber du et hjemmekontor til musik

Andre
s4601

Om du spiller musik i din fritid, eller om det er dit job, har du brug for et sted, hvor du kan slappe helt af og fokusere på musikken. Det er ikke alle mennesker, der har et studie tilgængeligt til at arbejde i til hverdag, men de fleste mennesker vil kunne lave deres eget hjemmekontor, hvor de kan koncentrere sig fuldt ud. Det kan du også.

Mand der spiller guitar

Derfor skal du have et kontor til din musik 

Med et kontor til at spille musik i, vil du have et rum dedikeret til musikken. Når du først er blevet vant til lokalet, kan det give din hjerne et kreativt boost, bare ved at træde ind i rummet. Det er fordi, din hjerne vil associere det værelse med musik, inspiration og fokus. Det er med til at skabe et sundt arbejdsmiljø for dig, og det sender et signal til hjernen om, at nu er det musikken, der gælder. 

Har du andre medlemmer i din husstand, så vil de også kunne forstå, at når du er på det værelse, er du koncentreret om musikken. Kort sagt justerer et hjemmekontor alles forventninger til dine aktiviteter, og det forbedrer din produktivitet. 

Plads til dine instrumenter

Udover at det kan gøre dig mere effektiv, så vil hjemmekontoret også fungere som en form for lager til dine instrumenter, højtalere og forstærkere. Dine husstandsmedlemmer vil vide, at dine instrumenter er derinde, og at de ikke skal pilles ved, samtidig med at de slipper for at instrumenterne fylder i resten af boligen. 

Med et decideret lokale til musikken, kan du også klistre lyddæmpende materiale på væggene, så du er fri for at naboer og andre i husstanden brokker sig over lyden. I kan mødes på midten; du får plads, mulighed og fred til at kunne lave musik, og de andre får plads, mulighed og fred til at lave hvad end, de har lyst til, i resten af boligen. 

Derfor er et bord også nødvendigt

Dog skal et musikkontor ikke kun være et rum med instrumenter og deres tilhørende udstyr. Du får brug for et bord til at samle noter og noder på, samt til din computer for research. Med et flot kontor kan du fokusere på, hvad du skal, i stedet for at blive distraheret af de ting i lokalet, du ikke er tilfreds med. 

Derfor kan det betale sig at investere i møbler, som du ved, du kan lide. Det kan for eksempel være et pænt plankebord, der vil være med til at gøre dig glad. Det vil også give en bedre fornemmelse af, at rummet er et kontor, og ikke bare et hvilket som helst slags lokale. 

Musikinstrumenter på plankebaggrund

Det sunde arbejdsmiljø

Med et musikkontor kan du skabe et sundt arbejdsmiljø for dig selv, hvor du kan lade kreativiteten flyde på dine egne vilkår. Du kan frit arbejde på musikalske projekter, og din hjerne vil forstå, at det er musikken, det handler om, i det lokale. Med et hjemmekontor kan du give dig selv muligheden for at fordybe dig i musikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *