Sådan får du mere og bedre selvværd

Andre
Mange døjer med lavt selvværd
s4601

Rigtig mange mennesker døjer i en eller anden grad med dårligt selvværd. Det har man nok alle dage gjort, men særligt i disse tider, hvor man kan sammenligne sig med alle og enhver, bliver det sværere og sværere at argumentere imod den onde og nagende stemme i baghovedet. Den stemme, der fortæller en, at man ikke duer til noget, og at det hele bare kan være lige meget. På et logisk plan ved man godt, at man ikke bør give efter for stemmen og få dårligt selvværd. Der er imidlertid meget andet end bare hjernen og logikken, der spiller ind, når man udvikler virkeligt dårligt selvværd. Det betyder heldigvis også, at du kan gøre rigtig meget andet end bare at overbevise dig selv intellektuelt for at genvinde dit selvværd.

Brug musikken

Brug musikken

For eksempel er det videnskabeligt bevis, at musik kan manipulere med følelserne på et enormt dybt niveau. De fleste af os har sandsynligvis også prøvet at blive glade eller grædefærdige på grund af en sang, ligesom du sandsynligvis har op til flere sange, der i dit hoved er koblet op på mennesker eller begivenheder. Alle den slags oplevelser står som stærke eksempler på, hvor stærkt et værktøj musik kan være. Der er sågar nogle, der har udviklet musikterapi, hvilket vitterligt bare er terapi, der involverer musik. Hvis du har lyst til den slags, er det et skud værd, men ellers kan det fungere mindst lige så godt, hvis man så at sige selvordinerer. 

Vaerd

Dit fysiske udtryk

Har man ikke et særligt forhold til musikken, er der dog også massevis af andre muligheder. Ens fysiske udtryk kan faktisk også gøre rigtig meget. Mange ender faktisk med dårligt selvværd, fordi de netop ikke føler sig pæne, tynde eller lækre nok i forhold til alle andre. Det kunne for eksempel være længden på ens hår. Nogle vil gerne have kortere hår, og så er det jo bare at tage springer og får det klippet. Andre vil gerne have længere hår for at kunne føle sig smukke, og selvom det kan virke svært at gøre andet end at vente, er der heldigvis råd at finde. Du kan nemlig få sat enormt naturtro extensions i hos næsten enhver frisør. Bor du for eksempel i Vejle, vil du nemt kunne finde muligheder for extensions Vejle.

Et andet fysisk aspekt, som for mange kan gøre rigtig meget for selvværdet, er deres holdning. Mange har nemlig dårlig holdning, og adskillige studier viser faktisk, at man opnår mere selvtillid, og derved også selvværd, hvis man går rundt med rank ryg. Mange tænker nok på det den anden vej rundt, men det viser sig i høj grad at være en slags hønen og ægget situation. Plejer du at gå lidt duknakket rundt, er der dog under alle omstændigheder råd for det. Der findes nemlig holdningskorrigerende tøj, der kan hjælpe dig med netop det. Det er selvfølgelig ret stramtsiddende, og derfor er det også rigtig vigtigt at finde den rigtige størrelse, hvad end du køber online eller i en egentlig butik. Derudover er det også vigtigt at bemærke, at der findes både holdningskorrigerende tøj til mænd og holdningskorrigerende kvinder. Hvad end det er håret, holdningen eller musikken, så er der altså en vej tilbage fra dårligt selvværd. Du er nemlig det hel værd.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *