Skab de bedste forudsætninger for god musikalsk indlæring

Andre
s4601

Hvordan bliver du en god musiker, og hvordan får dit band succes? Der er uendelig mange komponenter, der skal spille helt rigtigt, før det kommer til ske.

En af de allervigtigste ting, som til tider bliver overset, er at huske det gode sociale klima. Dine musikalske færdigheder bliver kun dårligere, hvis I ikke kan sammen.

Det er svært at lære et instrument til punkt og prikke, og det er endnu sværere, når omgivelserne er presset. Derfor er det vigtigt at huske hyggen – husk de små glæder såvel som de store.

band, Festival, folk

Det gode sociale klima er nødvendigt

At have et godt socialt klima vil sige, at I husker de små glæder. I husker at købe lækre påskeæg, I kan spise i jeres pauser. I husker at få en øl eller sodavand, når I er færdige for den dag.

Det kan også være en god ide lige at vende hverdagen, inden I går i gang med at spille. Hvad har du lavet, hvordan går det og det. Det kan virke en smule kunstigt i starten, men det frigiver specielt nervøsitet, hvis det er hos en underviser. Er det med bandet, gør det, at I husker at tjekke op på hinanden – så det ikke kun handler om musikken.

Det gode sociale klima kommer sig ved, at man investerer tid i det. Når I skal bruge så meget tid sammen – som man skal som band – er det vigtigt, at I også kan holde hinanden ud.

Der er sikkert en, der ved mere end jer andre – en, der altid brokker sig. De ting kan I komme til livs, hvis I alle sammen husker at bevare den gode tone og det gode venskab, der jo også i mange bands er udgangspunktet.

æg, påske, påskeæg

Snak uenigheder igennem

Er uenigheder i bandet eller med din underviser, så skal de ikke pakkes væk under gulvtæppet, få dem ud af verden. 

De små ting hober sig op, de skal tages med roden, hvis ikke de skal vokse sig store og dræne jeres energi. Det kan jo være ved at få købt påskeæg, så der helt naturligt kommer en pause, hvor i lige kan slappe af og snakke sammen.

Er det blevet helt slemt, skal det nok noget mere til. Måske kan det omvendt være al snakken om musikken, der ødelægger det for jer. I er der trods alt for at spille musik ikke for at snakke om den.

Så hvordan den og den skal lyde, og om teksten nu er helt perfekt, må nogen gange komme i anden række.

Spil problemerne væk. Hvis det ikke er muligt, så snak sammen!

ansigtsudtryk, bane, briller

I har behov for hinanden

Det er nemlig helt nødvendigt, at I finder ud af, hvordan I skal spille sammen. I har virkelig brug for hinanden.

Du har brug for din underviser til at blive god. Alle i bandet har brug for hinanden, hvis I skal lave god musik. Og så er det vigtigt at understrege, der har aldrig været et band, der ikke har haft indbyrdes problemer.

De kommer helt automatisk, når alle sammen er passioneret om det, de laver. Husk hyggen, sådan holder I bedst sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *