Vinyl er kommet på mode igen – sådan skaffer du de gode plader

Andre
s4601

At høre ting på vinyl var noget vores forældre og bedsteforældre gjorde sig i. Der er siden hen kommet både kassettebånd, cd’er og digitale streaming løsninger på markedet. Og alligevel er mange af os gået tilbage til at høre tingene på vinyl – mest af alt, fordi det giver en anden lyd og skaber en helt andet tæt kontakt med musikken.

Hvis du lige som så mange andre er grebet af at høre ting på vinyl, så bør du læse med her. Her giver vi nemlig nogle gode til, hvad du skal høre på vinyl, og hvordan du får fat i de rigtig gode tilbud.

Woman Listening to Music

De gode gamle klassikere

Det er bedst at høre de ting på vinyl, som er skabt til at skulle høres på vinyl; de gode gamle klassikere. 

Nymodens musik er også meget godt og kan bringe i en helt særlig stemning. Men der er nu ikke noget som at sætte en gammel vinylplade på med Led Zeepelin eller the Beatles.

Prøv at se, om du kan anskaffe dig nogle helt gamle plader nede i den lokale musikforretning. Eller tag et kig omkring inde på nettet. 

På nettet kan du nogle gange også finde frem til andre gamle og brugte plader. Dem skal du til gengæld være lidt påpasselig med, fordi der kan være en masse ridser og skrammer i dem, så de ikke lyder godt længere.

Brown and Black Gramophone

Brug tilbuddene, når de er der

At høre musik digitalt er ofte meget billigere end at høre dem på vinyl eller cd’er. Det er blandt andet derfor, at det er blevet så ufattelig populært og nok stadig er folks mest brugte måde at lytte til musik på. 

At købe og høre vinylplader kan godt være en noget dyr hobby. Det er derfor bedst, hvis du kan benytte dig af tilbuddene, når du er der. Hold for eksempel godt øje på sort fredag, om de lokale musikforretninger ikke sætter priserne på deres vinylplader ned. 

Og kig generelt jævnligt forbi en musikforretning eller inde på deres hjemmeside. Man kan ofte lige støde på et godt tilbud.

Black Record Vinyl

Skab en samler liste

Det er en god ide at have en liste over de sange og album, man allerede har liggende, så man undgår at købe den samme plade to gange. Men det er skam også en rigtig god ide at have en liste over de plader, som du med tiden gerne vil købe dig. 

Det kan være et hjælpsomt redskab, når du skal på tilbudsjagt og lede efter gamle vinylplader. Men det er skam også meget nyttigt at have sådan en seddel, så du løbende kan skrive ned, når du får en plade eller kunstner anbefalet af venner og bekendte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *